שלושה שופטי בג"ץ קיבלו היום פה אחד את עתירתם של הורים וארגון אלו"ט נגד הודעת משרד החינוך על החלטת קיצור יום הלימודים במסגרות החינוך התקשורתיות בשנת הלימודים תשפ"ד. משמעות ההחלטה היא שיום הלימודים במסגרות החינוך התקשורתיות יסתיים בשעה 16:45 כפי שהיה במשך 17 השנים האחרונות, ולא בשעה 16:00 כפי שהחליט משרד החינוך.
השופטים, דפנה ברק-ארז, עופר גרוסקופף ויצחק עמית נימקו את החלטתם בכך שמשרד החינוך לא התייעץ בקבלת ההחלטה עם נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות ומבלי לאפשר להורים להגיב או להתארגן בהתאם חקיצור יום הלימודים. בנוסף אמרו השופטים כי החלטת משרד החינוך היתה גורפת ולא התייחסה לחוסרים ספציפיים של מחסור בכוח-אדם. משרד החינוך נימק את החלטתו לקיצור יום הלימודים במחסור בכוח אדם.
יוני כנרי, אבא לילדה על הרצף האוטיסטי, דובר קבוצת "מצילים את מסגרות התקשורת", מסר: "לפני מספר רגעים קיבלנו את החלטת בית המשפט העליון בנושא קיצור יום הלימודים במסגרות התקשורת. אנחנו בהתרגשות גדולה וענקית. אני חייב לציין קודם כל תודה ענקית לרינת גור, בר סלוצקי וכל מי שעומד איתי בראש קבוצת מצילים את מסגרות התקשורת".
"התשובה שקיבלנו פועלת לטובתנו ולטובת ילדינו. בית המשפט החליט לא להישמע לטענות משרד החינוך לפיהן אין די כוח אדם, ואמר שהמשרד חייב למצוא את כוח האדם הנרדש. כמו שלא מבטלים שיעורי מתמטיקה או ספרות למרות הקושי למצוא את המורים, כך גם את הסייעים/ סייעות ואת המורים לחינוך המיוחד צריך למצוא. לוותר זו לא אופציה".
"לא ויתרנו והשמענו את קולנו ואת קול ילדינו. הגענו עד בית המשפט העליון זה הדבר הגדול ביותר והרחוק ביותר שחשבתי להגיע אליו.
והצלחנו. הצלנו היום אלפי ילדים מקושי חברתי נוסף, מקושי לימודי נוסף והצלנו אלפי משפחות מיוחדות מקושי כלכלי. משפחות שהיו על סף קריסה כלכלית לו ההחלטה היתה יוצאת אל הפועל. אין מאושר ממני. אין לי איך להודות על החלטת בית המשפט".