בעקבות המצוקה בתקופת הקורונה של הורים לילדים עם מוגבלויות, משיקה קרן שלם מפגשי זום חינמיים להנחיה ולימוד כלים גופניים ותנועתיים, שהוכחו כיעילים בהפחתת התנהגויות מאתגרות של אנשים עם מוגבלויות. המיזם הייחודי נולד בעקבות צרכים שעולים בקרב הורים בתקופת הקורונה.
בפגישה שקיים צוות הקרן עם פורום מנהלות תחום מוגבלויות במחלקות הרווחה ברשויות המקומיות העלו המנהלות את הצורך בהדרכת הורים בזום בנושא התמודדות עם התנהגויות מאתגרות של ילדיהם שנובעות מהקושי של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות להתמודד עם המגבלות והשינויים שהביאה הקורונה לחיינו.
קרן שלם נענתה לאתגר ופנתה לחברת "התערבות מכילה", המעבירה השתלמויות במסגרות לאנשים עם מוגבלות שכלית המיועדת למקבלי השירות ולצוות בתחום ההתמודדות עם התנהגויות מאתגרות. "התערבות מכילה" גיבשה פורמט מפגשי זום בני שעה, אותם מנחה צוות מקצועי.
כל מפגש מתחיל בחשיפת המשתתפים לכלים פיזיים/תנועתיים לצד כלים מנטליים ורגשיים כדי לסייע להפחית את ההתנהגויות המאתגרות את בני המשפחה בעת הקורונה. בהמשך מוזמנים ההורים לשתף במצוקות ולהעלות שאלות בפני הצוות. המיזם, שמתקיים במימון קרן שלם, יופעל חודש ימים ומציע 12 פגישות, ובהתאם לביקוש יוחלט בסיומו האם ובאיזה אופן להמשיכו.
ליז מאיר וייל, מייסדת ומנכ"לית "התערבות מכילה": "המטרה שלנו היא לאפשר להורים ליצור למשפחתם סביבה בטוחה. הקורונה גרמה לאנשים רבים עם צרכים מיוחדים לתחושת ערעור המציאות המוכרת. לדוגמא, התחלופה הגבוהה שנגרמת לעיתים בתקופה זו של צוותים במסגרות החינוכיות עלולה לגרום לתגובות מאתגרות כמו סירוב להגיע אליהן. גם כניסה לבידוד של משפחה לאדם עם צרכים מיוחדים עשויה להוביל להתמודדויות לא פשוטות של בני המשפחה. התנהגות מאתגרת מתבטאת במתח שרירים, נשימה, הבעות פנים או תבניות תנועה, ולכן כדי להתמודד איתה יש צורך בכלים גופניים ותנועתיים. אלה כלים יעילים ומשני איכות חיים".
למידע ולרישום למפגשים לחצו כאן זום בא