Home / בלוגים / סנוזלן

סנוזלן

ריפוי בעיסוק, ריפוי בדיבור, דרמה, פיזיותיראפיה, הידרותיראפיה, רכיבה על סוסים, טיפול עם חיות, מה לא עשינו ומה לא ניסינו כהורים לילדים אוטיסטים? במסגרת החיפוש אחר הטיפול שיגרה עוד את הילד ויעשה לו טוב (ואנחנו היינו כבר אפילו בקיר טיפוס), הגענו לאחרונה גם אל חדר הסנוזלן (חדר החושים) הידוע גם בשם "סביבה רב חושית".

זוהי שיטת טיפול שהומצאה בהולנד עבור אנשים עם לקויות שונות במערכת העצבים המרכזית, כגון: איחור התפתחותי-קוגניטיבי, דמנציה, מחלות נפש ואוטיזם.

בחדר הסנוזלן המטופל מפעיל את כל החושים בעת ובעונה אחת:
• ראייה – צפייה במסכים עם צורות מתחלפות, סיבים אופטיים, מקרנים, לייזר צבעים.
• שמיעה – מוזיקה מתחלפת בהתאם למיקום הילד והחפצים שבהם הוא נוגע.
• מישוש – חום, קור, רטט, מרקמי בד שונים.
• ריח – ריחות שונים
• טעם

גם הגוף מושפע מהטיפול, על-ידי פעילויות של שיווי משקל – מזרונים, כריות גדולות ומבוכים.החל מהקיץ האחרון הנחלנו מנהג קבוע – אנחנו מגיעים לחדר סנוזלן פעמיים בשבוע.

בהתחלה אופק חשש להיכנס למקום חדש ולא מוכר, אבל לאט לאט, בכל טיפול, החל להתרגל, החל להינות מהקשבה לרחש הבועות, מצפייה בצבעים מתחלפים, מתחושת הבדים השונים, והפגין נינוחות ואף התלהבות ושמחה.

הטיפול בחדר סנוזלן גורם לאופק לחוש רגוע יותר והוא מצליח יותר לבטא תחושות. אנחנו כמובן לא יכולים לייחס שינויים והתקדמות לטיפול כזה או אחר, לפעמים אכן טיפול ספציפי יוצר שינוי, לפעמים זה שיוב ביניהם, לפעמים זו גם התפתחות טבעית, אבל אחרי כמה טיפולים בחדר הסנוזלן שמעתי שוב את בני יחידי קורא לי אמא. אחרי תקופה ארוכה שלא פנה אליי בתואר אמא. אני מוכנה לחיות בחדר סנוזלן כדי להמשיך ולשמוע אותו קורא לי: אמא.

****

המילה סנוזלן מורכבת משתי מילים בדאץ' (הולנדית) – SNUFFELN שמשמעה (בתרגום חופשי) לחוש, ו-DOEZELEN , שמשמעותה רוגע, והיא פועלת לאיזון בין העירנות לבין ההרגעה של החושים הלא מווסתים אצל אוטיסטים. השיטה פותחה בהולנד בשנות ה-70 והגיעה לארץ לראשונה על-ידי בית איזי שפירא.

 

Check Also

marcos mion

בני, בלעדיך הייתי עובר את החיים האלה בלי להכיר את האוטיזם

מרקוס מיון, אבא לנער עם אוטיזם, פירסם שתי תמונות מרגשות שאי אפשר להתעלם מהן, בליווי טקסט סופר מרגש

כתיבת תגובה

תפריט נגישות