Home / חדשות / בהוליווד טוענים – בארון טראמפ, בנו של דונלד טראמפ, אוטיסט

בהוליווד טוענים – בארון טראמפ, בנו של דונלד טראמפ, אוטיסט

היתה זו השחקנית רוזי אודונ'ל ראשונה לשאול – האם בארון טראמפ, בנו של דונלד טראמפ, אוטיסט, בנובמבר 2016 בטוויטר שלה. היא טרחה והעלתה לינק לסרטון ביוטיוב המדגים את התנהלותו של הילד בן ה-10, משל היתה חוקרת המציגה את ממצאיה.

הסרטון, שהועלה לפי הטענה על-ידי בחור על הקשת בעצמו, קורא להפסיק להתנהג באלימות ובחוסר סבלנות אל ילדים אוטיסטים, ולהפסיק להתעסק בהתנהגותו המוזרה של בארון.

אודונל הסבירה את הפוסט שלה בכך שבתה דקוטה אובחנה בגיל שלוש וחצי על הרצף האוטיסטי ומאז היא קוראת ולומדת את הנושא, ונראה שהיא מצאה סימנים בהתנהגותו של בארון שמעידים בעיניה או לפרשנותה על אוטיזם.

הסרטון הרגיז מאוד את מלניה, זוגתו של נשיא ארצות הברית ואמו של בארון, ששכרה עורך דין שיטפל בכך. הסרטון הוסר מיוטיוב.

הדיבורים על בארון טראמפ כל-כך חרגו מגבול הטעם הטוב, עד שצ'לסי בתם של ביל והילארי קלינטון שבעצמה זכתה להיות במקום הזה בעבר, יצאה להגן עליו.

בהמשך מצאה אחת מהכותבות של התוכנית הפופולארית Saturday night live קייתי ריץ' עניין מיוחד בתנועות ובמחיאות הכפיים של בארון בטקס ההשבעה וצייצה כי בארון, שלומד בחינוך ביתי, יהיה הילד הראשון שיורה בבית הלבן (במין בדיחה על ילדים בארה"ב שיורים בבית הספר). לאחר שהושעתה פירסמה בטוויטר שלה הודעת התנצלות.

זה גם בסדר גמור לא לדבר על כך שמישהו הוא אוטיסט, במיוחד כשמדובר בילד. העיסוק בכך חרג מפרופורציות ומריח מרכילות, ונסב בעיקר בשאלה האם תנועותיו או התנהגותו אכן מעידים שהוא על הספקטרום.

האם עובדת היותו של בארון אוטיסט – במידה שהוא אכן על הרצף – רלוונטית לכהונת אביו? ייתכן שכן. בעבר פירסמתי כאן את התייחסותו של דונאלד טרמפ לנושא החיסונים וטענתו לקיום קשר בין חיסונים לבין אוטיזם. למרות זאת, זכותו של בארון להישאר בארון.

About גלי כרמלי שרים

גלי כרמלי-שרים עוסקת בכתיבה מאז שלמדה אותיות מורה ליוגה, מנחת מדיטציה ו-NLP. נציגת הורים בוועדות זכאות ואפיון של משרד החינוך. בעברה עיתונאית ועורכת באתרי אינטרנט. בוגרת לימודי קולנוע. מייסדת אתר שוקולד כחול. נשואה לדורון, איש מחשבים וטייס אמא גאה של לוטוס-רן, יהונתן ושרון-לוקאס כולנו היפראקטיביים (בכייף שלנו), וחלקנו אוטיסטים

Check Also

הורים לילדים עם אוטיזם יפגינו ביום רביעי מול משרד החינוך

הורים לילדים עם אוטיזם יפגינו מחרתיים, יום רביעי, בשעה 09:30 -9 וחצי בבוקר – מול ...

כתיבת תגובה

תפריט נגישות